APĂ POTABILĂ MAI CURATĂ CU RAUTITAN

Apa potabilă joacă un rol esenţial în viaţa noastră de zi cu zi. De aceea, plecăm de la premisa că apa curge de la robinet igienică şi curată. Această calitate deosebită nu este însă de la sine înţeleasă. Furnizorul de apă potabilă este responsabil de calitatea apei doar până la racordul cu robinetul Dumneavoastră. Pe ultimii metri, conductele de apă din casa Dumneavoastră sunt decisive.

Construcţia nouă sau reabilitarea căminului Dumneavoastră vă oferă ocazia de a asigura apa potabilă curată pentru familia Dumneavoastră pentru zeci de ani de acum încolo. Cu RAUTITAN, REHAU vă susţine în integrarea unui sistem de apă potabilă care este pregătit deja de astăzi pentru standardele de igienă de mâine.

Instalatorul Dumneavoastră specializat poate alege materialul potrivit dintr-o gamă largă: indiferent dacă este vorba de o conductă flexibilă sau rigidă, dacă sistemul de racord este din polimer, alamă sau oţel inoxidabil – fiecare element are o durată lungă de exploatare şi este fiabil.

 

Igiena apei potabile

Igiena apei potabile – ceea ce trebuie să ştiţi

Nu putem şti cu adevărat nivelul de igienă al apei potabile. Deoarece cel mai mare pericol pentru sănătate locatarilor sunt mai ales microbii, pe lângă murdăria chimică. Dar puteţi face ceva în acest sens!

Pericol identificat …

Fiecare bacterie şi agent patogen preferă un anumit mediu de temperatură, în care se simte bine şi se înmulţeşte foarte repede. Pentru o igienă impecabilă a apei potabile este foarte important să cunoaştem aceste valori şi să le evităm, spre exemplu prin schimbarea apei şi prin izolaţie. În afară de aceasta: Dacă apa stă prea mult în conducte şi se încălzeşte mai mult decât trebuie, acest lucru duce la creşterea agenţilor microbieni.

…Pericol eliminat!

Soluţia eficientă împotriva staţionării apei sunt aşa-numitele sisteme cu conducte inelare, la care conductele de apă formează un circuit. Astfel apa este mereu în mişcare. Condiţia pentru un astfel de sistem sunt componentele care frânează cât mai puţin mişcarea apei. Astfel aveţi siguranţa igienei apei potabile.

REHAU vă oferă un sortiment complet de astfel de componente, care sunt adaptate special la conductele inelare. Aplicarea se limitează nu doar la construcţiile noi, ci şi la construcţiile reabilitate.

Discutaţi cu un specialist din apropierea Dumneavoastră. El vă va oferi cu plăcere toate informaţiile necesare!

Pe pagina următoare vă vom prezenta sistemul RAUTITAN în detaliu: mai departe>>

 Sistemul

Vielseitig, professionell, kompromisslos sicher

Nu trebuie să faceţi nici un compromis când vine vorba de calitatea apei potabile pe care o consumaţi. Ca un sistem de apă potabilă complet şi în acelaşi timp foarte versatil, RAUTITAN vă oferă libertate pentru soluţiile adaptate individual.

Un sistem de instalaţie este format în principiu din componentele conductă, care se aleg în baza condiţiilor de instalare de care dispuneţi şi tehnica de racord. Pentru RAUTITAN acestea sunt aşa-numite fitinguri şi manşoane, care fac legătura între conducte.

Instalatorul Dumneavoastră specializat poate alege materialul potrivit dintr-o gamă variată RAUTITAN: indiferent că este vorba de o conductă de apă flexibilă sau rigidă, piese de racord din polimer, alamă, oţel inoxidabil sau bronz – fiecare element RAUTITAN pentru instalaţia de apă potabilă este deosebit de rezistent şi fiabil.

Iar RAUTITAN poate şi mai mult: şi în instalaţia de încălzire, de gaz sau pentru instalaţiile de stingere a incendiului, RAUTITAN este soluţia potrivită.

Faceţi-vă o imagine despre înalta calitate a RAUTITAN şi discutaţi cu un instalator din apropierea Dumneavoastră. El vă va oferi toate informaţiile necesare!

Sau aflaţi mai multe despre materialele de înaltă calitate de pe pagina următoare: mai departe>>

Materiale

RAUTITAN: Bestes Material für bestes Trinkwasser

Prin conductele de la RAUTITAN, REHAU oferă materialul de calitate PE-Xa. Este vorba de o formă îmbunătăţită a polietilenei – un plastic care de multă vreme ţine laptele proaspăt, îl transportă cu gust neutru şi igienic. Spre deosebire de conductele din metal, conductele de apă din plastic sunt rezistente la încrustare şi la coroziune şi menţin puritatea apei potabile.

Pentru a putea oferi o soluţie optimă şi pentru racordurile dintre conducte sau la trecerile către alte sisteme, REHAU oferă o varietate de componente. Acest lucru permite instalatorului să selecteze produsele ideale pentru cerinţele instalaţiei dumneavoastră. În acest proces se ia în considerare calitatea apei, precum şi materialul armăturilor dorite. Deoarece când vine vorba de instalaţia sanitară profesională se aplică: Racordul materialelor similare. Aşadar dacă pentru armătură se livrează un set de racorduri din oţel inoxidabil, atunci şi racordurile filetate din perete trebuie să fie din oţel inoxidabil.

RAUTITAN PX – racordul din polimer.

Noua generaţie a tehnicii de racord cu manşon alunecător, apreciat de zeci de ani mizează pe materiale plastice de înaltă calitate, deosebit de robuste, care se utilizează şi în construcţia navelor spaţiale. Fitingurile din polimer fără metal grele întrunesc astfel inclusiv cele mai înalte standarde de igienă şi protecţie anti-corozivă pentru asigurarea calităţii apei potabile.

RAUTITAN SX – noua calitate în oţel inoxidabil.

Noile fitinguri cu filet RAUTITAN SX aduc avantajele materialului din oţel inoxidabil pentru instalaţia de apă potabilă. Printre acestea se numără mai ales proprietăţile igienice. În afară de aceasta, oţelul inoxidabil este deosebit de rezistent la coroziune, lucru care se aplică şi în condiţiile unei ape calcaroase sau în cazul unei calităţi problematice a apei potabile.

RAUTITAN MX – soluţie armată din alamă.

Fitingurile cu filet de la RAUTITAN din alamă sunt disponibile pentru un domeniu larg de utilizare şi sunt recunoscute de zeci de ani. Componentele se mai folosesc şi pentru sistemele de încălzire, de gaz şi de stingere a incendiilor.

Ce material se potriveşte pentru instalaţia Dumneavoastră? Discutaţi cu un specialist din apropierea Dumneavoastră. El vă va oferi cu plăcere toate informaţiile necesare!

Cum vă puteţi îmbunătăţi calitatea apei potabile cu ajutorul formelor moderne de instalaţie puteţi afla pe pagina următoare: mai departe>>

Forme de instalaţii

Instalaţie modernă de apă potabilă cu RAUTITAN

Pe lângă materialul corect, sunt influenţate mai ales forma de instalaţie, igiena şi confortul sistemului de apă potabilă. Forma cel mai frecvent utilizată este aşa numita instalaţie cu piesă T. Aici se dispune o conductă de apă potabilă de la racordul de alimentare pe conducta de urcare până la ultimul punct de consum, de la care se aprovizionează printr-un racord ramificat (aşa-numitele piese T) toţi consumatorii din locaţia respectivă (chiuvetă, duş, WC).

Dezavantajul acestei forme de instalaţii: Dacă se consumă apă de la un anumit punct de consum, scade presiunea apei în sistem. Exemplul zilnic este căderea de presiune în timpul duşului şi astfel oscilaţiile temperaturii apei. În afară de aceasta, mai ales la punctele de consum îndepărtate ale conductei de apă abia dacă are loc schimbul de apă – un risc pentru igiena întregii instalaţii de apă potabilă.

Forme moderne de instalaţii pentru mai mult confort şi igienă.

Un ajutor îl reprezintă aici instalaţiile cu tehnică de racord prin conducte inelare. Se construieşte un circuit în care apa poate fi recirculată în permanenţă. Racordurile individuale nu pornesc simplu de la conducta principală, ci se fac sub formă de arc. Avantajul: cădere de presiune aproape inexistentă în timpul consumului simultan de la mai multe puncte de consum şi schimbul automat de apă în restul pieselor de conductă ale instalaţiei. Iar asta aduce nu numai confort, ci şi un plus de igienă. Apa trebuie să curgă, nu să stea!

RAUTITAN este ideal pentru această formă de instalaţie. Mai ales noile coturi de trecere cu prindere pe perete de la RAUTITAN, realizate din oţel inoxidabil şi alamă turnată permit instalatorului instalarea mult mai simplă a unui sistem de apă potabilă confortabil şi igienic. Discutaţi cu un specialist din zona Dumneavoastră despre posibilităţile unei instalaţii de trecere cu conductă inelară. El vă oferi cu plăcere toate informaţiile necesare!

Ce alte avantaje mai oferă RAUTITAN puteţi vedea pe pagina următoare: mai departe>>

 Siguranţă

Sigur, durabil şi rentabil – calitatea de la RAUTITAN

 

Cu RAUTITAN mizaţi pe siguranţă! Deoarece materialele armate fac posibilă o instalaţie care durează o viaţă, chiar şi în condiţiile unei calităţi problematice a apei – datorită celei mai bune protecţii anticorozive şi know-how-ului dobândit pe parcursul a zeci de ani de REHAU în ceea ce priveşte dezvoltarea şi producţia sistemelor de instalaţii de apă potabilă de înaltă calitate.

Calitate

O contribuţie semnificativă la siguranţă aduce şi tehnica de racordare cu manşon alunecător. Acest principiu simplu dar genial face posibil montajul rapid şi sigur la faţa locului. Specialistul Dumneavoastră poate renunţa la etape de lucru suplimentare şi se poate baza complet pe RAUTITAN – un sentiment plăcut pentru dumneavoastră şi instalatorul Dumneavoastră.

Pentru a vă putea oferi această siguranţă Dumneavoastră şi instalatorului Dumneavoastră REHAU supune fiecare produs unui control de calitate foarte strict – de la cea mai mică la cea mai mare piesă. Astfel, până acum mai mult de un miliard de piese turnate au trecut cu brio aceste teste.

Durabilitate

Indiferent dacă vă construiţi o casă de la zero sau dacă vă reabilitaţi locuinţa – RAUTITAN este sistemul de azi şi de mâine. Pentru că el îndeplineşte nu doar viitoarele standarde pentru igienă, ci oferă şi siguranţă împotriva surprizelor neplăcute, cum ar fi formarea de cruste datorită calcarului şi a ruginii. Cu o durată de exploatare de mai bine de 50 de ani, instalaţia de apă potabilă cu RAUTITAN este o adevărată investiţie în viitor. Apă potabilă curată – o viaţă cu RAUTITAN.

Rentabilitate

Un sistem durabil este un sistem rentabil. RAUTITAN nu este doar pozat simplu, rapid şi sigur, ci se deosebeşte şi prin durata lungă de exploatare. Economisiţi bani şi evitaţi problemele şi mizaţi pe siguranţa oferită de RAUTITAN.

Doriţi şi Dumneavoastră să profitaţi de calitatea durabilă a sistemului RAUTITAN? Vorbiţi cu un specialist din zona Dumneavoastră. El vă va oferi cu plăcere toate informaţiile necesare!

Pe pagina următoare am mai introdus câteva puncte, pe care ar trebui să le respectaţi la noua dumneavoastră instalaţie de apă potabilă: mai departe>>

Ponturi şi recomandări

 

Ponturi şi recomandări pentru instalaţia ideală de apă potabilă

Când vine vorba de o proiectare bine gândită pentru o instalaţie de apă sigură pe termen lung, eficientă şi mai ales igienică, există câteva reguli de bază.

Alegeţi exact dimensiunea corectă.

Rezervoarele cu buton de oprire şi alte tehnici de economisire au redus continuu consumul de apă în anii precedenţi. Adesea este suficient un diametru mai mic – un pas cu mai multe avantaje: cantitatea de apă redusă din conducte îmbunătăţeşte igiena şi în acelaşi timp conferă confort datorită distribuţiei în reţeaua de apă potabilă. Deoarece conducta de alimentare este semnificativ mai scurtă până când apa iese din duş sau robinet la temperatura dorită. Sistemul RAUTITAN este disponibil în toate secţiunile transversale şi face posibilă dimensionarea exactă a sistemului Dumneavoastră de apă potabilă.

Mizaţi pe formele actuale de instalaţii.

Secţiunile de conductă utilizate foarte rar sau deloc pot deveni focare pentru bacterii, care infectează întregul sistem. Conductele separate pentru WC-urile pentru musafiri sau racordul extern din grădină, dar şi rezerve de extindere trebuie evitate pe cât posibil în proiectare. La construcţiile noi, spaţiile ar trebui aranjate în aşa fel încât căile conductelor să fie cât mai scurte. Foarte eficiente sunt instalaţiile cu racord prin conducte inelare, pe care specialistul le poate poza fără probleme cu RAUTITAN, pentru a permite mereu circularea părţilor de conducte utilizate foarte rar. Nu uitaţi: apa trebuie să curgă nu să stea!

Economisiţi cu izolaţia

În cazul în care conductele de apă sunt izolate slab sau deloc, atunci când conductele de apă caldă sunt pozate una lângă alta în anumite condiţii, apa se poate încălzi sau răci în timpul unei staţionări scurte şi se pot forma bacterii. Izolarea corectă ajută şi reduce semnificativ consumul de energie pentru încălzirea apei calde. Conductele RAUTITAN sunt disponibile preizolate din fabricaţie, la cerere şi ajută astfel la economisirea banilor şi la asigurarea igienei.

Discutaţi cu un specialist din apropierea Dumneavoastră. El vă va oferi cu plăcere toate informaţiile necesare! De pe pagina următoare puteţi afla cum vă puteţi pregăti în mod optim pentru discuţia despre proiectare: mai departe>>

Formular de contact:


Suprafata demisol [mp]

Suprafata parter [mp]

Suprafata etaj [mp]

Suprafata mansarda [mp]

 

Leave A Reply